Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ева Майдел стана зам.-председател на Делегацията на ЕП за връзки със САЩ
©
Ева Майдел, член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, бе избрана за заместник-председател на Делегацията на Европейския парламент за връзки със Съединените щати.

"Европа ще има все повече нужда от партньори в света, както по теми като технологии, така и сигурност, а разговорите по тези теми ще стават все по-сложни. Затова се радвам, че колегите ми дадоха това доверие“, каза Майдел след избирането си. Имаме важни стратегически цели, които могат да се постигнат в голяма степен само в сътрудничество със САЩ, каза още тя.

Ева Майдел е трети мандат член на ЕП от ЕНП/ГЕРБ. Тя вицекоординатор на една от най-важните комисии в ЕП - Комисия по промишленост, изследвания и енергетика. В работата си има фокус върху дигиталната трансформация, иновациите и предприемачеството и внася този опит в новата си роля. Като заместник-председател тя ще работи за засилване на трансатлантическите отношения, насърчавайки сътрудничество в области като технологии, търговия, сигурност и споделени демократични принципи.

Делегацията на Европейския парламент за връзки със Съединените щати играе ключова роля в поддържането на диалога с един от най-значимите съюзници на ЕС. Делегацията работи за развитието на това партньорство, съсредоточавайки се върху инициативи, които насърчават икономическия растеж и защитават демократичните ценности и от двете страни на Атлантика.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Eva-Maidel-stana-zam-predsedatel-na-Delegaciyata-na-EP-za-vruzki-sus-SASht-2282333
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.