Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нови светини привличат вярващите в манастира "Св. св. Константин и Елена"
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 09.02.2011Коментари ()859
Уникалният с чудесата си манастир "Св. св. Константин и Елена", който се намира в едноименния курорт до Варна, разполага с нови мощи на светци. Обителта е прочута с мощите на свети Валентин, които проявяват силата си от години чрез сътворените чудеса, за които разказват поклонници. Сега в манастира се пазят и частици от мощите на света преподобномъченица Мария Гатинска и от светите седем момци ефески - Максимилиан, Ямвлих, Мартиниан, Йоан, Дионисий, Ексакустодиан (Константин) и Антонин. Те са донесени от вярващи и са оставени за всички поклонници, каза за в. "Черно море" отец Стойко. 

Подготвя се и книга за сътворените тук чудеса. Те се записват в специална тетрадка. В изданието ще бъде представено становището на Българската православна църква за същността на чудесата, как се определят те и от кого. Целта е да се даде в достъпен вид точна и разбираема информация за светините, с които разполага манастирът, и за явленията, които тук се случват, каза още отец Стойко.

В храма към манастира ще има специални служби, посветени на свети Валентин. Миряните могат да научат подробности за житието на светеца в храма, както и от сайта на светата обител.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Novi-svetini-privlichat-vyarvashtite-v-manastira-Sv-sv-Konstantin-i-Elena-228348
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.