Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доларът изгуби позиции
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 10.02.2011Коментари ()845
© Impact Press Group
Американският долар загуби позиции, след като в изказване пред Конгреса на САЩ шефът на Федералния резерв Бен Бърнанке намекна, че централната банка на САЩ ще запази рекордно ниските лихвени проценти, предаде АП.

Бърнанке каза, че инфлацията в САЩ остава под контрол и че пазарът на труда се подобрява, но бавно. Еврото се покачи до 1,3724 долара в сряда вечер в сравнение с 1,3627 долара във вторник.

Речта на Бърнанке "допълнително подсилва възгледа на пазара, че Федералният резерв няма да повиши лихвените проценти тази година", каза валутния експерт Майкъл Улфолк.

По-ниските лихвени проценти обикновено са тежест за валутата, тъй като я правят по-малко привлекателна за инвеститорите, търсещи по-висока възвръщаемост.

От началото на годината бяха изказани надежди, че Европейската централна банка (ЕЦБ) може да вдигне лихвите по-скоро от Федералния резерв на САЩ.

По-рано този месец обаче президентът на ЕЦБ Жан-Клод Трише каза, че в дългосрочен план инфлацията вероятно ще остане сдържана, с което попари надеждите за повишаване на лихвите.

Източник: Ekip News



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Dolarut-izgubi-pozicii-228593
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.