Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НИМХ публикува прогнозата за времето до края на тази седмица и началото на другата
©
От НИМХ обявиха прогнозата до края на седмицата. Ето какво време ни очаква през уикенда:

В събота преди обяд все още над Източна България ще бъде облачно, с валежи. Над Западна и по-голямата част от Централна ще е вече без валежи, облачността ще започне да се разкъсва и да намалява. Вятърът от северозапад временно ще се усили, в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток.

До вечерта валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижават, дневните ще бъдат от 15°-16° в Североизточна България до 24°-25° в Горнотракийската низина.

През следващите дни до края на периода ще преобладава слънчево време, с разкъсана, предимно висока и средна облачност; вероятността за валежи е малка. На отделни места в затворените котловини и източните райони за кратко сутрин ще има ниска облачност и мъгла или намалена видимост.

В неделя ще е почти тихо; в понеделник вятърът ще се ориентира от север-северозапад и в Дунавската равнина временно ще е до умерен; във вторник ще отслабне, в много райони и ще стихне; в средата на седмицата ще стане източен, ще е слаб.

Минималните температури ще се понижат и в повечето места ще са между 5° и 10°, към четвъртък и по-ниски.

Максималните в неделя и понеделник ще са от 18° до 23°-24°, през следващите дни ще се понижават, с 3-5 градуса общо.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/NIMH-publikuva-prognozata-za-vremeto-do-kraya-na-tazi-sedmica-i-nachaloto-na-drugata-2293581
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.