Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гастроентеролог: Никога няма да ям картофена салата
©
Лекар разкри в социалните мрежи, че никога няма да изяде картофена салата, а  причината е доста неприятна.

Заявката против деликатеса дойде от гастроентеролог от Академията по медицина на Кливланд и Северен Охайо (AMCNO) във видео в TikTok, което беше темата за разговори в интернет тази седмица.

Клипът показва група колеги от организацията с нестопанска цел, които казват на зрителите всички неща, които вече не биха направили, след като са завършили медицинското си обучение.

Експертът по здравето на червата заяви, че вече няма да "яде картофена салата", като се имат предвид рисковете от храните с майонеза.

Според Daily Mail, експертът споделя, че картофената салата често се появява в "тестовете на медицинските училища за заболявания, причинени от храната".

Известно е, че приготвените салати причиняват сериозни здравословни проблеми, ако не са правилно приготвени, съхранявани и консумирани.

"Когато бъдат оставени в температурната опасна зона – 40-140 градуса – за повече от 2 часа, количеството бактерии може да нарасне масово", обясни лекарят.

Студент по потвърди мнението на гастроентеролога, споделяйки по-късно в кадрите: "Никога не бих ял картофена салата."

Друг експерт каза, че никога не биха го накарали да яде подобна храна, докато втори гастроентеролог добави, че няма планове да "яде изкуствено подсладени храни".


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Gastroenterolog-Nikoga-nyama-da-yam-kartofena-salata-2296879
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.