Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вписват "Ел Би Булгарикум" в регистъра на производителите на ЗНП "Българско кисело мляко"
©
Държавната компания "Ел Би Булгарикум“ беше вписана в регистъра на производителите на Защитено наименование за произход "Българско кисело мляко“.

Защитеното наименование за произход (ЗНП) "Българско кисело мляко“ е регистрирано с европейски регламент, който пази българското мляко и технологията, по която се произвежда. Според изискването киселото мляко по ЗНП трябва да е произведено от 100 процента сурово мляко  от животни, които се изхранват на територията на България или с не по-малко от 80%  от дажбата им български фуражи.

Киселото мляко на "Ел Би Булгарикум“ и в момента гарантирано се произвежда от 100 процента висококачествено сурово българско мляко, а млекопроизводителите трябва да отговарят на множество критерии, за да станат доставчици на държавната компания.

"В последните месеци екипът на "Ел Би Булгарикум“, съвместно с Министерството на земеделието и храните и активното съдействие на Сдружението на българските традиционни млечни продукти, положи много усилия, за да навакса забавянето и да влезе в кратки срокове в семейството на защитеното българско кисело мляко“, коментираха експерти от компанията.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vpisvat-El-Bi-Bulgarikum-v-registura-na-proizvoditelite-na-ZNP-Bulgarsko-kiselo-mlyako-2297621
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.