Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Запрянов: Стремим се да изясним причините за авиоинцидента край Граф Игнатиево, за да не се допускат подобни в бъдеще
© Фокус
Министерството на отбраната представи резултатите от проверките на авиационния инцидент на 13 септември край Граф Игнатиево, при който загинаха двама пилоти, предаде репортер на "Фокус".

"Поех ангажимент като министър, веднага след разчитане на черната кутия на самолета, веднага да оповестим резултатите. Стремим се да изясним обстоятелствата и причините за този инцидент, за да не се допускат подобни в бъдеще", заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов.

По думите му за него като министър на отбраната е изключително тежко да приеме този инцидент, защото човешкият живот е най-ценният капитал за Министерството на отбраната.

"Машините се купуват, самолетите също, но добре обучени професионалисти, в случая пилоти - не можем да върнем по никакъв начин. Мое задължение като министър на отбраната, както обещах, е да обявя подробности за случилото се, като ви информирам без да се намесвам в работата на Прокуратурата за резултатите от проверката на служба "Военна полиция", която е на мое пряко подчинение. Това разследване е независимо от съдебното и досъдебно разследване и целта му е предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще", допълни Запрянов.



Още по темата: общо новини по темата: 69
15.10.2024 »
06.10.2024 »
01.10.2024 »
30.09.2024 »
26.09.2024 »
22.09.2024 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zapryanov-Stremim-se-da-izyasnim-prichinite-za-avioincidenta-krai-Graf-Ignatievo-za-da-ne-se-dopuskat-podobni-v-budeshte-2298700
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.