Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за шофьорка, причинила тежка телесна повреда
Автор: Екип Varna24.bg 12:08 / 15.02.2011Коментари ()1035
© Varna24.bg
Районният съд във Варна наложи условно наказание за шофьорка, причинила по непредпазливост тежка телесна повреда на мотоциклетист.

6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 6 месеца - това постанови съдът за 40-годишната К. Кирилова. Тя бе призната за виновна, че на 10 октомври 2009 год., при управление на автомобил "Опел" по бул. "Цар Освободител" в посока центъра на града нарушила правилата за движение като при предприемане на маневра за преминаване от лява в съседна дясна пътна лента не пропуснала движещия се в този момент в лентата мотоциклетист. Последвал удар на мотора в таса на автомобила, при което мотоциклетистът изгубил равновесие, паднал на дясната си страна и след няколко метра се спрял в уличния бордюр. Според експертизата подсъдимата не е употребила алкохол и е шофирала със скорост 32 км/час. По този начин по непредпазливост подсъдимата причинила тежка телесна повреда на 32-годишен мъж. Телесната повреда се изразява в тежка контузия на гръбначния стълб, довела до парализа на долните крайници и невъзможност за контрол на тазовите резервоари.

40-годишната Кирилова е неосъждана до момента. В нейна тежест са всички направени по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-shofyorka-prichinila-tezhka-telesna-povreda-229942
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.