Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Има 5 храни, които не трябва да консумираме с мляко
©
Има някои храни, които не се съчетават добре с млякото, тъй като комбинацията може да предизвика храносмилателен дискомфорт или да намали усвояването на хранителните вещества, като бананите и рибата.

Млякото е основен продукт в много хранителни режими поради богатството си на основни хранителни вещества като протеини, калций и витамини. Въпреки че то е важна част от здравословния начин на живот, ето пет храни, които трябва да избягвате да консумирате с мляко, според Times of India.

1. Банани

Въпреки че мнозина смятат, че бананите и млякото са здравословна комбинация, тази двойка всъщност е доста тежка за храносмилането. Тялото се нуждае от повече време, за да обработи и двете, което може да ви накара да се чувствате уморени и отпаднали.

"Комбинацията от мляко и банан е тежка и отнема много време за храносмилане, а вие ще се чувствате и уморени“, казва д-р Притам Мун от Мумбай пред платформата за здравни новини Healthshots, цитиран от dariknews.bg.

2. Риба

И рибата, и млякото са хранителни, но съвместната им консумация може да доведе до храносмилателни проблеми като хранително отравяне или стомашни спазми. Тази комбинация може да предизвика и проблеми, свързани с кожата. За да избегнете тези рискове, се препоръчва да не смесвате двете в диетата си.

3. Цитрусови плодове

Комбинирането на мляко с цитрусови плодове, като портокали или лимони, може да предизвика стомашен дискомфорт. Киселинността на тези плодове може да доведе до подсичане на млякото в стомаха ви, което да доведе до гадене или дори повръщане. Препоръчва се да изчакате поне два часа след консумация на цитрусови плодове, преди да пиете мляко.

4. Пъпеши

Пъпешите са богати на вода, докато млякото действа слабително. Консумацията им заедно може да доведе до стомашен дискомфорт и подуване на корема. По-добре е да избягвате съчетаването им за по-гладко храносмилане.

5. Солени закуски

Солените закуски като чипс и претцели могат да ви накарат да се чувствате жадни, а пиенето на мляко след това може да наруши електролитния баланс на организма. Комбинацията може да доведе до подуване на корема или дискомфорт, затова е най-добре да им се наслаждавате поотделно.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Ima-5-hrani-koito-ne-tryabva-da-konsumirame-s-mlyako-2300346
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.