Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пожарната: Тестът на системата BG-Alert е успешен
Автор: Екип Varna24.bg 17:54 / 17.10.2024Коментари ()872
©
Проведеният тест на системата BG-Alert е успешен. Системата и оборудването на мобилните оператори функционират според очакванията. Това съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в отговор на запитване от БТА във връзка с днешния тест на системата. 

На въпрос защо част от гражданите не са получили известие и съобщение на телефоните си от пожарната обясниха, че най-вероятната причина да не се получи разпространеното тестово съобщение е неактивиран тестови канал на устройствата.

Оттам допълниха, че за получаването на тестови съобщения е необходимо да бъдат изпълнени определени условия като: съвместимост на устройството с технологията Cell Broadcast; минимално съвместима версия на операционната система на устройства с iOs 16.6; устройството да бъде включено в периода на разпространение на съобщение; устройството да не е с активиран "самолетен режим“; устройството да се намира в територия с налично покритие от мрежата на използвания мобилен оператор; устройството да бъде с активиран тестови канал.

В отговор на въпрос при днешния тест колко души са получили известие от системата и колко не са от ГДПБЗН посочиха, че технологията Cell Broadcast за разпространение на съобщения от системата BG-Alert работи еднопосочно и няма обратна връзка до колко устройства и потребители е достигнало.

От главната дирекция отбелязаха още, че тестовете се провеждат по план-график, който се утвърждава от главния секретар на Министерството на вътрешните работи.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pozharnata-Testut-na-sistemata-BG-Alerte-uspeshen-2302637
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.