Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна се включва в инициативата срещу модерното "робство"
©
За поредна година Община Варна се включва в инициативата "Поход за Свобода“ срещу трафика на хора. Събитието представлява мирно шествие и има застъпнически характер с две основни цели: да информира обществото за проблема и да заяви подкрепа и застъпничество за всички жертви на модерното "робство“.

"Походът на Свободата“ ще се проведе на 19 октомври, събота, от 11:00 часа. Началната точка е пространството пред Фестивалния и конгресен център, след което шествието ще продължи по бул. "Княз Борис I“ и ще завърши на площад "България“.

Участници в похода ще бъдат около 130 ученици от училищата, в които има разкрити Училищни превантивни клубове, студенти и преподаватели от варненските университети, представители на фондация "SOS – семейства в риск“ и граждани. В колона, един зад друг, участниците ще извървят мълчаливо разстоянието в подкрепа на борбата с едно от най-сериозните глобални престъпления – трафика на хора.

Организатори са дирекция "Превенции“ към Община Варна, в партньорство с Местната и Националната комисии за борба с трафика на хора.

Походът се организира по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора. Автор на инициативата е международната неправителствена организация А21, а събитието се провежда в общо 10 града в страната.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-se-vklyuchva-v-iniciativata-sreshtu-modernoto-robstvo-2303528
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.