Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рая Назарян поздрави участниците в Третата парламентарна среща на високо равнище на Международната платформа за Крим
©
Председателят на Народното събрание Рая Назарян поздрави участниците в Третата парламентарна среща на високо равнище на Международната платформа за Крим, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Всички ние сме обединени в решимостта си да изградим път към мир, отговорност и възстановяване на справедливостта за Украйна, отбеляза във видеопосланието си към участниците председателят на българския парламент. То беше излъчено на форума, чийто домакин е Сеймът на Латвия.

Защитавайки се срещу агресора, Украйна днес допринася  за европейската и международната сигурност, затова ще продължим да предоставяме на Украйна необходимите ресурси за противопоставяне на агресора, посочи Рая Назарян. Тя подчерта, че устойчивият бъдещ мир трябва да включва пълна отговорност за престъпленията на Русия.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че въпреки огромните предизвикателства, Украйна демонстрира категорична решимост да преследва стратегическата си цел за европейска и евроатлантическа интеграция. В това отношение страната има нашата силна и активна подкрепа, заяви Рая Назарян.

Многобройни цивилни и военни жертви, милиони разселени, повсеместни разрушения и огромно човешко страдание - това е горчивата равносметка от продължаващата руска военна агресия срещу Украйна, посочи председателят на Народното събрание. Тя подчерта, че украинският народ удивлява света със своята сила и решимост да се противопостави на безмилостното настъпление на Русия.

Председателят на Народното събрание заяви, че остава все така силен решителният ангажимент на България за непризнаване на незаконното анексиране от Русия на Автономна република Крим и град Севастопол, както и окупацията на части от украинските райони Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие. Независимо от действията на агресора, автономна република Крим, град Севастопол, Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие са и ще бъдат Украйна, добави Рая Назарян.

В Третата парламентарна среща на високо равнище на Международната платформа за Крим в латвийската столица Рига участват председатели на парламенти и парламентаристи от повече от 40 държави.



Още по темата: общо новини по темата: 210
23.10.2024 »
23.10.2024 »
22.10.2024 »
19.10.2024 »
18.10.2024 »
17.10.2024 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Raya-Nazaryan-pozdravi-uchastnicite-v-Tretata-parlamentarna-sreshta-na-visoko-ravnishte-na-Mezhdunarodnata-platforma-za-Krim-2310677
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.