Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна се представи в Годишната конференция на Европейската асоциация по неврохирургия EANS 2024
©
Екип от Медицински университет – Варна, под ръководството на проф. д-р Явор Енчев, д.м.н., ръководител на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ "Св. Марина“, взе участие в годишната конференция на Европейската асоциация по неврохирургия EANS 2024 – Innovation. Education. Leadership, която се проведе в периода 13-17 октомври в София. Събитието е значимо както за Европейската неврохирургична общност, така и за медицинските специалисти в България.

По време на научния форум проф. Енчев представи лекционен доклад в областта на детската неврохирургия, а най-новият специализант на катедрата ас. д-р Георги Бошев, представи постерен доклад в областта на краниалната неврохирургия.

Сред участниците бяха и студенти от VI курс, Стефан Ставревски от българоезичната програма и Марк Шнайдер от англоезичната програма на МУ-Варна, който представи клиничен случай с постерен доклад. Участието им подчертава повишения интерес на все повече млади професионалисти в развитието на неврохирургичните науки.

Конференцията беше високо оценена, като се утвърди лидерството на България и на Европа в областта на неврохирургичните постижения.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-se-predstavi-v-Godishnata-konferenciya-na-Evropeiskata-asociaciya-po-nevrohirurgiya-EANS-2024-2315181
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.