Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ето ги новите кметове на "Одесос" и "Приморски"
©
Янислава Шопова и Николай Желязков са новите кметове на районите "Одесос“ и "Приморски“ във Варна. Днес, часове след като стана ясно, че те са избрани в извънредните частични избори, дадоха пресконференция, на която присъстваха и кметът на морския град Благомир Коцев, Даниел Лорер, Ивайло Митковски и Огнян Рачев.

Притеснявам се, защото не обичам да говоря, а да работя, каза Янислава Шопова. Тя благодари на всички, независимо дали са гласували за нея или не. Без екип никой не може да успее, категорична е тя.

Нашата визия съвпада с визията на кмета Коцев, допълни и Николай Желязков. Първото нещо, което ще направи, е пълен оглед на проблемите на района.

Припомняме, че на провелите се вчера избори, Янислава Шопова, издигната от ПП-ДБ, бе избрана за районен кмет, с гласовете на 9117 избиратели.

Кандидатурата на Николай Желязков получи 13 006 гласа.

Янислава Шопова е родена през 1979 година. Завършила е висше образование с инженерна специалност "Компютърни системи и технологии". Работи над 10 години като преподавател в средното образование и в последствие асистент в Икономическият университет Варна.

Николай Желязков в роден на 24 май 1974 г. в гр. Варна. Възпитаник е на IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио - Кюри“ във Варна. Владее френски, английски и руски език. От 2002 г. до 2023 г. работи като адвокат, вписан във Варненската адвокатска колегия в областта на гражданското и търговското право и правото на Европейския съюз.

До извънредните частични избори се стигна, след като избраните преди близо година кметове на двата района във Варна бяха атакувани заради несъотвествие със законовите изисквания.

Кметът на Варна Благомир Коцев благодари на всички, които са гласували вчера на изборите.

Целта ни е след година хората да не познаят града и то в положителна посока, стана ясно от думите на Даниел Лорер.

Подобно обещание направи и кметът Коцев: Много подобрения ще видят варненци през следващата година.

Той отново напомни, че екипът му е заварил ниска проектна готовност. Много от нещата били само на картинки. Това наложило бърза работа по проекти, свързани с Математическата гимназия, в кв. "Виница“, улици, булеварди и пр.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Eto-gi-novite-kmetove-na-Odesos-i-Primorski-2315914
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.