Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Театрите и Операта творят спектакли с общински пари
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 22.02.2011Коментари ()1082
© Varna24.bg
210 000 лв. ще получат двата културни института в града - ТМПЦ и Куклен театър. Парите са за реализацията на годишните им творчески програми. В хазната на първия ще постъпят 150 000, а на втория - 60 000 лв., стана ясно на заседанието на културната комисия към ОбС.

От помощ за 30 тона гориво за март и април се нуждае ТМПЦ. Дали ще ги получи, ще стане ясно на следващо заседание, тъй като искането не бе минало през кмета. За становище на администрацията ще изчака и ценоразписът на Градската художествена галерия. Без пари за гориво остана ФКЦ. Тяхната молба бе да им се отпуснат средства за закупуването на 14 тона до края на март.

И тази година варненци и гости на града ще могат да посетят изложбата на открито "Тераруим" в двора на Природонаучния музей. 50 на сто от приходите ще отидат при дружеството собственик. Пет паметни плочи и пластични знаци ще бъдат поставени или обновени в различни обекти, сред които Македонският дом, ОУ "Св. Иван Рилски", Щабът на ВМС и др., стана още ясно вчера.

Близо 30 000 лв. бяха отредени за ремонт на покрива на сградата на читалище "Отец Паисий". 6000 лв. поиска редакцията на вестник "Литература и общество". Финансовата комисия ще реши откъде да бъдат взети средствата.
По нов почин да бъдат разпределяни общинските пари за проект, предлага съветникът Неделчо Михайлов. Проектът му тепърва ще се обсъжда.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Teatrite-i-Operata-tvoryat-spektakli-s-obshtinski-pari-232157
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.