Три прости съвета как да изберем вкусно кисело зеле | ||||||
| ||||||
Има три прости съвета как да изберем вкусно кисело зеле. Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е цветът на киселото зеле. Ако видите бледо, почти бяло зеле, което не е променило цвета си, това е лош знак. По-добре не го купувайте. Вторият съвет е да гледате сока. Трябва да е мътен, гъст. Не звучи добре, но киселото зеле е ферментирал продукт, така че този сок се счита за норма. Трябва да внимавате, ако зелето е в бистър сок. Трето, зелето трябва да е хрупкаво. Ако не е хрупкаво, а твърдо, тогава няма полза от такава храна. Друг важен момент е да се уверете, че зелето е нарязано на едро. Смята се, че по този начин зеленчукът запазва много полезни вещества, пише Darik. |
Още по темата: | общо новини по темата: 89 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница |