Как да приготвим шипков чай правилно: Защо никога не бива да варите шипките? | ||||||
| ||||||
Как да приготвим шипков чай правилно? Според д-р Бережная, шипковите плодове имат антиоксидантни, имуностимулиращи и тонизиращи свойства, които могат да бъдат максимално полезни, ако се приготвят правилно. Тя подчерта, че за запазване на високото съдържание на витамин C, плодовете не трябва да се варят или заливат с вряла вода. Вместо това, препоръчва плодовете да се накиснат в топла вода и да се оставят да престоят около 30-40 минути. "Не заливайте плодовете с вряла вода и не ги варете. Ако искате да получите ползите от витамин C, който е в изобилие в шипките, накиснете ги за 30-40 минути и след това консумирайте. Шипките могат да бъдат използвани за приготвяне на лимонади, компоти и други напитки," споделя Бережная. В същото време тя подчерта, че хората, които са предразположени към алергии, трябва да приемат шипките с внимание и да следят за възможни реакции, пише още Рамблер, пише fakti.bg. |