Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици помагат на болни деца в МБАЛ "Св. Марина"
Автор: Екип Varna24.bg 10:54 / 01.03.2011Коментари ()553
©
Преобладаващото в обществото мнение, че младото поколение не сътворява нищо хубаво, липсват му морални ценности и не могат да свършат нищо добро за трета поредна година бе опровергано с дарителската акция на ученици от варненските гимназии в МБАЛ "Св. Марина". Със събраните от тях средства бе ремонтирана стаята за игри в детската клиника на петия етаж и се извършва реновиране на столовата в детското психиатрично отделение в същата болница, съобщи Антоанета Попхлебарова от организаторите. В кампанията се включиха 40 ученици предимно от езиковите гимназии във Варна, които членуват във Фондация "Деца на Балканите" и Младежката доброволческа организация "People to people International PTPI - Делфините".

По време на Коледните и Новогодишните празници младите хора организираха благотворителна акция, като продаваха ръчно рисувани от тях картички и честитки. Г-жа Попхлебарова, секретар на Фоандацията и съветник на "Делфините" обяви и крайния резултат - събрани бяха 8600 лева,а от централата на организацията получиха още 1100 долара, така общата сума за дарение на болни деца надхвърли 10 000 лева.

Две поредни години инициативата е била насочена в помощ на клиниката по детска хематология и онкология в Университетската болница. Третата акция бе насочена за ремонт на две стаи - стаята за игри в педиатрията и столовата в детската психиатрия. До този момент за първата стая са купени: плазмен телевизор, DVD плейър и компютър, кухненски бокс, кожен диван, 12 пластмасови стола, микровълнова фурна, кана за гореща вода, климатик, боя за пребоядисване на стаята, щори, комплекти цветни чаршафи за всички легла в отделението, шкаф за книги и играчки. Доброволецът Алекси Иванов нарисува стените в детското отделение с весели образи с посланието "Да пазим природата, така както пазим здравето си".

За втората стая са закупени: кожен диван в пет секции, библиотека, сменени са плотовете на 4 маси за хранене. Дарен е още и лаптоп за децата от детската онкохематология, а предстои да бъде разкрасена с рисунки и столовата в детската психиатрия, съобщи още г-жа Антоанета Попхлебарова при откриването на реновираните помещения в понеделник.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-pomagat-na-bolni-deca-v-MBAL-Sv-Marina-234020
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.