Рецептата на Джейми Оливър за топъл шоколад | ||||||
| ||||||
Необходими продукти – 2 литра прясно мляко – 2 супени лъжици царевично нишесте – 3 супени лъжици пудра захар – 4 супени лъжици качествено какао на прах – 1 щипка смляна канела 100-150 г качествен черен шоколад с поне 70% съдържание на какао Приготвяне Изсипете млякото в голяма тенджера и го оставете да заври на средно силен огън. Нарежете шоколада. Когато млякото започне да се загрява, може да добавите шоколада и останалите съставки към него. Разбъркайте добре, за да се разтопи шоколадът и да се получи хомогенна смес. Когато се затопли достатъчно, може да я махнете от котлона. Пригответе подходящи чаши за топлия шоколад. Във всяка сложете по 1 топка сладолед. Залейте с топлия шоколад. По желание може да завършите с по 1 ч.л. конфитюр от кайсии, ябълки, портокал. Сервирайте и се насладете на тази вкусна напитка. |