Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре обсъждат общинската програма за качеството на въздуха
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 14.03.2011Коментари ()512
© Impact Press Group
Работата по актуализацията на общинската програма за качеството на въздуха вече е приключила. Във вторник тя предстои да бъде обсъдена, след което ще се внесе за съгласуване в РИОСВ и екоминистерството, както и в местния парламент, който трябва да я утвърди с вота си. "Моделна оценка на замърсяването, актуализация на общинската Програма за намаляване на емисиите и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух и актуализация на мерките към плана за действие на програмата" е изготвена на базата на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Обсъждането й ще се състои от 10 ч. утре в залата на ХIV етаж в сградата на общината. За всички, които проявяват интерес към програмата, тя вече е на разположение в ст. 411 на IV етаж.

Министерството на околната среда и водите поиска варненската общинска програма за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух да бъде изготвена до края на март. Срокове бяха поставени и на още 30 общини в страната. Целта е България да навакса пропуснатите досега възможности и да убеди Европейската комисия да удължи крайния срок за постигане на нивата за съдържание на фини прахови частици в атмосферния въздух.

Ако общините закъснеят при представянето на своите програми, Брюксел ще ни наложи санкции, които ще се плащат със средства на данъкоплатците.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Utre-obsuzhdat-obshtinskata-programa-za-kachestvoto-na-vuzduha-237392
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.