Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Измениха в "домашен арест" мярката на двама от престъпна група, разследвана за наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 12:59 / 14.03.2011Коментари ()890
© Varna24.bg
Окръжният съд във Варна уважи молбите на Любомир Енев и Галин Максимов, разследвани от миналата година с други три лица за участие в престъпна група, разпространявала наркотици и определи от днес те да търпят по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест".

Пресслужбата на съда припомня, че на 4 декември миналата година, освен Любомир и Галин, като обвиняеми по същото дознание бяха привлечени Давид Флаксман, Румен Кривошийски и Иван Димитров. Дни преди това, при съвместна акция на полицията във Варна и в Пазарджик, в хода на сделка за продажба на наркотици били задържани Любомир от Варна и Давид, както и Иван от Пазарджик и Румен от Мало Конаре. Органите на реда открили в колата на варненеца 50 грама хероин и 30 грама амфетамини, а от колата на другите двама иззели електронна везна, 4 грама амфетамини и близо грам и половина кокаин. Освен за наркоразпространение Галин и Любомир се разследват и за използване на фалшифицирана банкова карта.
За да определи днес втората по тежест мярка за процесуална принуда ВОС се съобрази и с молбата на наблюдаващия дознанието прокурор мерките на двамата да бъдат изменени в по-леки. Според обвинението Галин и Любомир са съдействали активно за разкриване на обективната истина. Дали са подробни обяснения, направили са пълни самопризнания и са изразили критично отношение към стореното. Варненският окръжен съд намира, че както при първоначалното задържане под стража през декември миналата година, така и днес има достатъчно данни, материали и свидетелства за това, че двамата варненци са автори на престъпленията, за които се разследват. Съдът уважи аргументите и на защитата, и на обвинението, според които е отпаднала възможността всеки един от тях да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпно деяние. ВОС намира, че единствено "домашният арест" може да изолира обвиняемите и да ограничи в максимална степен контактите им, а така и да предотврати възможността от извършването на друго престъпление.
Днешните определения на съда подлежат на въззивен контрол пред Апелативния съд на 22 март2011 година.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izmeniha-v-domashen-arest-myarkata-na-dvama-ot-prestupna-grupa-razsledvana-za-narkotici-237407
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.