Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гратисчии търсят варианти да спестят левче в градския транспорт
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 15.03.2011Коментари ()1350
© Varna24.bg
Въпреки контрола пътниците в градския транспорт търсят варианти да спестят левче от билетче. Проверка показа, че най-често се шмекерува със стари билети. Нерядко варненци отказват да бъдат таксувани и за по-обемен багаж, който пренасят в автобусите или тролейбусите. Глобата за тези нарушения е същата, с която се санкционира и пътник без билет - 5 лв.

Оказва се, че злоупотребите не се влияят от икономическата криза. Нарушенията от този род не са се увеличили, а поддържат сравнително постоянен брой - между 25 и 35 за около седмица. Това коментира Веселин Михайлов, прокурист на "Градски транспорт" ЕАД. За периода от 1 до 11 март например контрольорите на дружеството са спипали 33-ма души, които се возят без билет или не таксуват багажа си.
Намалели са обаче случаите на фалшифициране на карти за градския транспорт. От началото на т.г. общинският превозвач не е констатирал пътници с карти менте. От юли до декември м.г. сме установили само 5 - 6 подобни злоупотреби. Те бяха засечени по линията на автобус № 148. Става въпрос за единични случаи с карти за по 45 лв., обясни още Веселин Михайлов.

В последната година - година и половина фалшифицирани карти не са били засичани и по автобусите на "Транстриумф". Практиката е при такива случаи да се сигнализира Икономическа полиция, тъй като тя се занимава с документните измами, уточниха от частното дружество. По линиите, които то обслужва, масовите нарушения също били свързани с пътници, които се опитват да пробутват стари билетчета на контрольорите.

През октомври м.г. се вдигна шум около проверка за фалшиви карти на 60 - 70 души от "Съдебна охрана", но тогава от полицията обясниха, че казусът е измислен като форма на отмъщение от уволнен служител.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Gratischii-tursyat-varianti-da-spestyat-levche-v-gradskiya-transport-237812
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.