Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БЧК откри специална банкова сметка за пострадалите в Япония
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 16.03.2011Коментари ()657
Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Япония, изразява своята солидарност с действията на Японския Червен кръст и открива специална банкова сметка със собствен принос от 8000 швейцарски франка. Българските граждани, желаещи да подкрепят усилията на хуманитарната организация, могат да направят своите дарение на специално откритата банкова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 6609 13;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ (За пострадалите от земетресението в Япония).

Банковата сметка е публикувана на сайта на БЧК и на сайта на Японското посолство в София.

Японският Червен кръст (ЯЧК) в момента е мобилизирал хиляди свои специално обучени доброволци, които оказват съдействие на останалите без дом и евакуираните жители, засегнати от катастрофалното земетресение на 11 март т. г. и последвалото цунами. На пострадалите се осигурява временен подслон. Вече са раздадени над 65 000 одеяла. 85 мобилни медицински екипа (735 лекари, медицински сестри и доброволци) осигуряват първа помощ, здравна и психосоциална подкрепа. За бедстващите непрекъснато се осигурява топла храна, чиста питейна вода, почистване на отпадъците и др.

От вчера в засегнатите региони е и екип на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец начело с председателя на Федерацията Тадатеру Коное - президент на Японския Червен кръст.

Съвместно с МКЧК е създаден специален сайт на пет езика за издирване на изчезнали хора.

За три дни ЯЧК е създал организация за подпомагане и настаняване на пострадалите от североизточните райони на Япония и смята, че капацитетът на националното дружество е достатъчен за осигуряване на местна подкрепа.
От много национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец пристигат съболезнователни адреси и предложения за подкрепа и съдействие.

Японският Червен кръст засега няма да обявява национална и международна кампания за помощ, но ще приема дарения в специално открита за целта банкова сметка както от японската общественост, така и от чужбина. Даренията, получени от национални дружества на Червения кръст и Червения полумесец, ще се използват за отпускане на безвъзмездна помощ на пострадалите или за възстановителни дейности, предприети от Японския Червен кръст.

Българският Червен кръст поддържа непрекъсната връзка с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (www. ifrc.org) и с посолството на Япония у нас.




Още по темата: общо новини по темата: 98
08.04.2016 »
27.02.2014 »
05.08.2013 »
06.04.2013 »
14.03.2012 »
17.12.2011 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/BChK-otkri-specialna-bankova-smetka-za-postradalite-v-Yaponiya-238045
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.