Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Замесен в убийството на хазяина си се разплака в съда
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 17.03.2011Коментари ()7138
© Impact Press Group
Единият от разследвания тандем за кървавото убийство на Тодор Палендаков, чийто труп преди дни беше открит в банята на собствения му апартамент, опита със сълзи на очи да демонстрира разкаяние в съдебната зала. Нервите на 24-годишния Деан Ованезов явно не издържаха и точно когато обвинението настоя за най-тежка мярка, младежът започна неистово да трепери и се разплака.

Той и три години по-младият от него Георги Иванов са разследвани за грабеж, придружен с убийство в съучастие. Според обвинението двамата ограбили хазяина си Тодор Палендаков, след което го умъртвили. И двамата получиха най-тежките мерки за неотклонение - задържане под стража.
Служебният защитник на Деан разказа, че клиентът му направил пълни самопризнания и дори искал да се предава на полицията. Имал изключително тежко семейно положение. Чувствал се недооценен от родителите си дълги години. Наскоро пък си намерил работа на автомивка, но не му провървяло. Държали го седмица на пробен срок. После го изгонили и му платили едва 20 лв. Вероятно това е отключило агресията у младежа, за когото се разбра, че преди няколко години е завършил Спортното училище с дисциплина хвърляне на чук, коментираха в кулоарите.

Другата половина от тандема - Георги, отрече, че е замесен в кървавата баня. Той призна, че с Деан са приятели. На практика обвинението срещу Георги се крепи единствено на обясненията, дадени от по-големия в двойката.

"Момчето не е убиец. Вижте, че същото казват и приятелите му във форумите в интернет", заяви майката на Георги, която присъства на заседанието. Както тя, така и останалите роднини на Иванов не можели да приемат факта, че му се слага етикет "брутален престъпник". "Той не е живял в квартирата, където стана убийството. Спял е в дома си", подчерта и защитникът му Юлиян Георгиев.

Пресслужбата на съда припомни, че сигналът за престъплението бил подаден от роднина на пострадалия предни дни. След влизането в дома на бул. "Цар Освободител" 93 органите на реда открили в банята тялото на удушения възрастен мъж. Часове по-късно бяха задържани Диан и Георги. За грабеж, придружен с убийство, законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, доживотен или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: в. Народно дело



Още по темата: общо новини по темата: 4
14.06.2012 »
22.03.2011 »
16.03.2011 »
14.03.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zamesen-v-ubiistvoto-na-hazyaina-si-se-razplaka-v-suda-238328
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.