Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски ученици спорят с евродепутати за емиграцията
Автор: Екип Varna24.bg 12:23 / 17.03.2011Коментари ()660
Бивши и настоящи ученици от
IV ЕГ "Фр. Жолио - Кюри":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Петима варненски ученици, които гостуваха в началото на месеца в Европейския парламент по инициатива на ГЕРБ - Варна, заявиха вчера на пресконференция, че виждат продължението на образованието си и професионалната си реализация по-скоро в чужбина, отколкото в България.

"На Запад те оценяват по способностите, а не по връзките, които имаш", каза по този повод Веселин от ІV ЕГ и допълни, че вижданията на младите за заминаването в чужбина са били основа и за спор между тях и евродепутати. Варненските ученици споделиха, че най-голямо впечатление при посещението им в Брюксел им е направило това, че политиците там ги посрещат с уважение и като равни. Това станало и повод те да признаят пред тях, че дали бъдещето им е свързано с България или друга държава, зависи именно от работата на депутатите ни и тяхното законотворчество.

Лидерът на младежката организация на ГЕРБ - Варна, Павел Христов пък съобщи, че 25 варненски ученици предстои да посетят Народното събрание, за да видят как работят варненските избраници в него. Те ще бъдат придружени и от още 15 млади членове на управляващата партия.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-uchenici-sporyat-s-evrodeputati-za-emigraciyata-238391
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.