Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
22 годишен, осъден за отвличане, изнасилване и блудство обжалва 6 годишна присъда
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 18.03.2011Коментари ()2190
Рушен Мехмед от с. Развигорово, който беше осъден през януари от Шуменския окръжен съд за три тежки престъпления, днес обжалва 6 годишната си присъда пред Апелативен съд Варна. На 17 януари тази година, при условията на съкратено съдебно следствие, пълно признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт, първоинстанционният съд го осъди затова, че на 4 юни миналата година край с. Струино, Шуменска област изнасилил и блудствал с непълнолетно момиче, отвлечено преди това със сила. За всяко едно от престъпните деяния, той получил различно по размер наказание, а съдът му присъди да изтърпи най-голямото от наложените - 6 години лишаване от свобода и 20 000 лева обезщетение на пострадалото момиче.

22 годишният Мехмед срещнал пострадалата на сватба в с. Развигорово. След няколко чаши с алкохол Рушен успял да придума непълнолетното момиче да се отдели от тържеството и насила я натоварил в колата. Потеглил към с. Струино и отбил автомобила по черен, коларски път. Сломил съпротивата на момичето с множество удари и брутално я насилил. По-късно близките веднага установили критичното състояние на момичето и предприели всичко необходимо за установяване на пораженията, и на извършителя. Експертиза установила не само степента на нараняванията, но и факта, че преживеният шок оставил сериозни последици върху психическото здраве на момичето.

Въпреки, че пред първоинстанционния съд Мехмед е признал вината си и се е възползвал от привилегията на съкратеното съдебно следствие, за да получи по-малко по размер наказание, днес той поиска от въззивната инстанция да бъде оправдан. Според държавното обвинение присъдата на Шуменския окръжен съд е мотивирана и се основава на множество категорични доказателства, анализирани внимателно от съда.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/22-godishen-osuden-za-otvlichane-iznasilvane-i-bludstvo-obzhalva-6-godishna-prisuda-238792
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.