Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
16 100 търговци от Варна са предупредени от НАП да свържат касовите си апарати
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 19.03.2011Коментари ()569
© Varna24.bg
16 100 са варненските търговци, регистрирани по ЗДДС, и всеки от тях трябва да побърза със свързването на касовите си апарати с приходната агенция. Това заявиха от ТД на НАП - Варна. Всеки от тях вече е получил покана от данъчните да побърза с онлайн връзката на фискалните си устройства, тъй като срокът изтича на 30 септември. Както вече информирахме, срокът за търговците на течни горива изтече на 1 януари.

До края на септември онлайн връзка с приходната агенция са длъжни да осигурят регистрираните по ЗДДС. За всички останали търговци крайната дата е 31 март 2012 г. Това е записано в последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства.

Масираните проверки, които бяха извършени след 14 януари, показаха за пореден път, че за поставените крайни срокове обикновено се сещаме в последния момент. Това стана причина близо половината (предимно малките) бензиностанции във Варна да бъдат запечатани от данъчните, тъй като едва в края на декември бяха направили заявките си пред фирмите, сертифицирани за монтиране на онлайн връзката с НАП. Ако тогава ставаше дума за неколкостотин бензиностанции, сега са много повече. Само в региона регистрираните по ЗДДС са 36 724, а общо в страната - над 210 000, заявиха от НАП. Данъчните заявиха, че няма да спрат дотук с напомнянето за крайния срок 30 септември. Сега те разработват брошура, която ще бъде разпространена в офисите на агенцията, клоновете на обслужващите банки, както и чрез други партньори на агенцията. Тя ще бъде предоставяна също и по време на оперативните им проверки, както и при подаването на документи по ЗДДС. Съдействие ще се търси и от работодателски и браншови организации, за да предупредят своите членове за наближаващите срокове, допълниха от НАП.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/16-100-turgovci-ot-Varna-sa-predupredeni-ot-NAP-da-svurzhat-kasovite-si-aparati-239026
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.