Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кооперация с претенции към общината, че строи път незаконно
Автор: Екип Varna24.bg 11:20 / 19.03.2011Коментари ()986
© Varna24.bg
Жилищна кооперация на улица "Струга" предяви претенции към община Варна за това, че е започнала да строи път върху неин терен без разрешение и съответно без никакво обезщетение за членовете й. Това се случи вчера паралелно със разчистването на трасето на бъдещата улица от храсти, строителни отпадъци от стари къщи и дървета. Георги Алексиев, който е председател на кооперацията, разказа, че се опитал да спре багерите, включително и показвайки им документи, че земята не е общинска, но усилията му останали без резултат. Според него имотът е на кооператорите, които са обезщетили някогашните му собственици, които са имали къщи на същото място, или с апартаменти, или с пари.

"Отидох в общината и поисках да ми покажат актовете, с които имотите са обявени за техни или за държавни. Такива няма, защото не е платено нищо", разказа Алексиев. Той и съседите му са особено недоволни от факта, че строящият се пътен участък преминава през паркинга, който са направили сравнително скоро със собствени средства. Алексиев също така подчерта, че общината никога не е представяла пред него и съседите му проекта за пътя. Председателят на кооперацията обаче не заяви директно, че действията на местната власт ще бъдат атакувани в съда. Той допълни, че претенциите към местната власт могат да бъдат предявени официално дори и когато пътят бъде завършен.

Тъй като и децата вече знаят, че предстои изграждането на пътен пробив по улица "Струга", всеки се опитва да вземе някакво обезщетение от общината, коментира случая шефката на дирекция "Общинска собственост" в кметската администрация Теодора Трендафилова.

"От всяка къща изкачат мними собственици. Общината обаче е направила всички проверки и е напълно убедена в законността на действията си. Естествено, ние разполагаме с актове за собствеността на имотите. Те са основание за издаването на разрешението за строителство, така че твърденията, че такива не съществуват, са абсурдни", коментира Трендафилова.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kooperaciya-s-pretencii-kum-obshtinata-che-stroi-put-nezakonno-239085
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.