Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съборетина посреща гостите на Варна, трупове на животни гният в изоставената къща
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 19.03.2011Коментари ()2078
© Impact Press Group
Снимка Архив
Призраци и духове обитават масивната полусъборена сграда, която се намира на бул. "Княз Борис" във Варна. Това е мрачната слава, която се носи за постройката на първа линия и с изглед към морето на входа на Варна по пътя от Златни пясъци. Легендите са открай време и са най-вече заради зловещия вид на зданието. Запознати с историята на къщата твърдят, че мрачната й слава се свързва със слуховете, че собствениците на вилата умират един по един.

"Който купи вилата и умира", твърди съсед от близките къщи. "По едно време беше цялата обвита с маскировъчна мрежа, но дойдоха едни хора с кола и махнаха покривалото. Оттогава никой не се е завъртал насам", каза Стефан Бонев. Друг човек разказва, че на порутената къща поставили съобщения от съдия-изпълнител, но дълго време нямало кой да ги вземе. Всъщност сградата е от много години в този западнал вид. Преди 1989 г. обаче имало семейство, което се е грижило за нея. Към имота имало 4 декара земя, която те обработвали. Но със смяната на собствеността, красивата и монолитна някога "Villa Sofia"придобила този ужасен вид.

Иначе е с изглед към морето, на първа линия. Сигурно има хора, които биха налели доста пари, за да направят някой лъскав имот на нейно място. Като повечето сгради в съседство. А и старата сграда не лъже - има забележителна архитектура, затова съседи смятат, че е сред паметниците на културата в града. Градската клюка свързва имената на доста известни имена у нас със съдбата на тази сграда. А наоколо са само луксозни вили и постройки. Току до бившата вила има и луксозен ресторант.

Масивната къща на три етажа всъщност е превърната в сметище. Последният етаж е горял и сега от тавана стърчат полуобгорели и опушени греди. Трупове на умрели животни се въргалят на първия етаж. Нагоре е невъзможно да се придвижиш, освен ако не си въжеиграч. Подът го няма, останали са само гредите, върху които е била поставена настилка. Дълбокото избено помещение е пълно с боклук. На първия етаж част от прозорците са заковани - явен белег, че за един период от време е било обитавано от клошари помещение. Съседи са виждали тук и наркомани.

На практика тази съборетина посреща гостите на Варна по магистралата от Златни пясъци. И е сред "визитките" на морската столица. "Смятам, че ако собствениците на сградата не се грижат за нея, трябва да има ред общината да го направи", категорична бе Ирена Камбова, която живее в съседство. Тя и повечето хора от района избягват вечер да минават оттук.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Suboretina-posreshta-gostite-na-Varna-trupove-na-zhivotni-gniyat-v-izostavenata-kushta-239122
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.