Заради скъпата захар са поскъпнали и сладкарските изделия във Варна | ||||||
| ||||||
"И на всичко това, като прибавим петрола, където виждате, какво се случва увеличение на цените е съвсем нормално", категоричен бе специалистът. Той коментира, че при сладкарството има изключително голям асортимент от продукти и съпоставката между тях е много трудна, както е при хляба, където увеличението или намалението на цената веднага се усеща от потребителите. Според него всеки един бизнесмен сам си решава, на каква цена да продава продуктите си, но това е последното нещо към което прибягват предвид огромната конкуренция в бранша. Иво Бонев добави, че за да не се вдигне цената на определения сладкарски продукт едно от решенията е да се слагат заместители, но според него ако един производител държи на стоката си не би сложил заместител. "То и сега има такива производители, които слагат заместители, но те са ориентирани към най-ниската ценова гама, но това според мен не е решение за излизане от кризата или за по-оптимално развитие на бизнеса", каза в заключение Бонев. Източник: Радио "Фокус" |