Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветници разследват фондация "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 31.03.2011Коментари ()1332
Съветниците от комисията по собственост и стопанство поискаха в 7-дневен срок да бъде изготвена докладна за всички договори и разплащания между ДКЦ "Чайка" и фондация "Владиславово", която ползва под наем сутерена на здравното заведение.

Предложението дойде от червената местна депутатка Валерия Ангелова, след като при отчета на дружеството днес бяха обявени 37 581 лв. просрочени задължения към неправителствената организация. Оказа се, че между нея и поликлиниката е подписан договор, на базата на който е извършен основен ремонт на помещенията в сутерена в замяна на дължимия наем. В качеството си на принципал Общинският съвет трябва да даде съгласието си за подобно споразумение, категорична бе Ангелова, след като колегата й Пламен Начков припомни, че именно местният парламент е разрешил фондацията да ползва имота.

Съмнения по адрес на организацията се пораждат не за първи път. Миналата година тя бе обект на разследване във връзка с проекти за интеграция на ромски деца. Днес местните депутати коментираха, че фондация "Владиславово", чието създаване се свързва с името на местния лидер на ДПС Янко Станев, ползва част от сградата на ДКЦ "Чайка" от 2006 г. насам.

Комисията по собственост освободи от отговорност ръководството на здравното заведение, което отчете, че от 47 000 лв. загуба за 2010 г. излиза на 17 000 лв. печалба. Общите задължения са намалели със 108 000 лв. от 448 000 лв. през предходната 2009-а, коментира д-р Александра Манушева, шеф на ДКЦ "Чайка". По думите й задълженията към фондация "Владиславово" са най-големите, а сумата от близо 40 000 лв. предстои да бъде прихваната по договора за сметка на извършените строително-ремонтни работи.

Местните депутати поискаха директорката да им предостави и подробна справка за заведените срещу здравния център 2 дела. Оказа се обаче, че те са били прекратени след извънсъдебно споразумение. Делата тръгнали от лекарка и медицинска сестра, които недоволствали заради неизплатените им обезщетения. Вече сме изготвили погасителен план, увери д-р Манушева.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-razsledvat-fondaciya-Vladislavovo-242643
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.