Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината инвестира 11 500 лв. в ремонта на подлеза до сп. "Почивка"
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 05.04.2011Коментари ()1231
© Varna24.bg
Снимка Архив
Община Варна ще инвестира 11 500 лв. в ремонта на подлеза до сп. "Почивка". Това съобщи  инж. Стоян Димитров, шеф на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". Извършената проверка потвърдила, че окаяното състояние на съоръжението се дължи на теч в основата заради изкопаната в съседство отходна яма. Както кметът Кирил Йорданов допусна преди дни, тя била изградена за нуждите на частен хотел в района. Градоначалникът обяви, че за ремонт на подлези в местния бюджет са предвидени 267 000 лв.

Към момента кметската администрация е изготвила възлагателни писма за обезопасяването и поддръжката на около 20 съоръжения, а работата по тях вече е започнала. Надяваме се да приключи в максимално кратки срокове, най-късно до края на месеца, коментира Стоян Димитров. 5000 лв. ще глътнат ремонтите на няколко подлеза в район "Одесос" - на сп. "Тракия", централния подлез, на "Македонския дом", до жп гарата, както и на сп. "Патриарх Евтимий", където реконструкцията ще струва 2500 лв. В централния варненския район поддръжката на съоръженията е възложена на фирма "Хидрострой".

5600 лв. ще излезе пък ремонтът на подлеза на бул. "Св. Елена", до пощата във "Владиславово". Грижата за него е поверена на "Пътища и мостове".

Фирма "Инжстройинженеринг", която поддържа улиците в "Младост" и "Приморски", ще трябва да ремонтира съоръженията до Двореца на културата и спорта, включително и автоподлеза там, както и на спирките "Акациите", "Делфинариума", "Студентска", "Почивка", "Явор", "Базар Левски", до бившата ХЕИ и на ул. "Анастасия д-р Железкова". Най-големи разходи в "Приморски" се предвиждат за обезопасяването на подлеза до сп. "Евксиноград", за който са заложени 4300 лв. 4000 лв. се очаква да излезе и ремонтът на подлеза до сп. "Пантеона", допълни Стоян Димитров.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-investira-11-500-lv-v-remonta-na-podleza-do-sp-Pochivka-243797
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.