Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специалист: Търговията с незаконно добити дърва стимулира незаконната сеч
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 06.04.2011Коментари ()965
© Impact Press Group
Търговията с незаконно добити дърва стимулира незаконната сеч, която е национален проблем. Това заяви инж. Веселин Гунчев, зам. директор на Регионално управление по горите - Варна по повод Седмицата на гората, която се отбелязва в началото на април. Инж. Гунчев посочи, че незаконната сеч е проблем от доста години и борбата с нея е цел номер едно на лесовъдите в страната.

"Все още основно в малките населени места, хората предпочитат да купуват незаконно отсечени дърва, които са много по-евтини от маркираните. По този начин се стимулира бракониерството и безогледното унищожаване на гората", заяви Веселин Гунчев. По повод Седмицата на гората, той отбеляза, че в началото на тази седмица Клубът на лесовъдите във Варна е направил символично залесяване в района на с. Старо Оряхово.

"В момента в район "Владиславово" до паметника тече залесяване от страна на децата - членове на детския парламент във Варна", каза инж. Гунчев. За утрешния ден е предвидено основното отбелязване на празника от всички работещи в системата. "В момента масово се извършват реални или символични залесявания, ние сме предвидили и прожекции на филми на горска тематика по повод празника", посочи още Веселин Гунчев.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Specialist-Turgoviyata-s-nezakonno-dobiti-durva-stimulira-nezakonnata-sech-244287
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.