Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненци се тревожат от скандална заменка
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 08.04.2011Коментари ()1362
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Обитатели на жилища на ул. "Анастасия д-р Железкова" изпратиха тревожно писмо до общината, с което искат гаранции, че теренът под прозорците им, който от години чака благоустрояване, няма да стане поредната строителна площадка. Става въпрос за един от четирите имота, който с твърде щедра ръка и въпреки скандалите мнозинството в местния парламент, доминирано от ГЕРБ, замени срещу изграждането на нова сграда да училище в "Аспарухово" и многофункционална зала в МГ.

В емоционално обръщение към кмета Кирил Йорданов живеещите на номера 2, 4, 53 и 55 на "Д-р Железкова" предупреждават, че са готови на протести, ако на мястото, на което те повече от 20 години чакат да се появи градинка или площадка, бъде издигнат нов блок.

Писмото беше разгледано на заседание на архитектурната комисия към съвета, на което беше решено да се изясни какво евентуално може да се строи върху въпросния имот. Съветниците решиха да следят дали частният инвеститор, който ще придобие имота след конкурс на следващата седмица, ще спази нормите, в които парцелът може да се използва.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-trevozhat-ot-skandalna-zamenka-244989
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.