Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
70% от хотелите край Варна заети за Великден
Автор: Екип Varna24.bg 15:06 / 09.04.2011Коментари ()920
© Varna24.bg
Близо 70% вече стига резервацията на хотелската база в курортите край Варна за Великден. Това заяви Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите "Златни пясъци". На първа линия били резервирани 100% от хотелите. Подобен наплив е имало и миналата година, когато гостите са били основно от Румъния. И тази година напливът е най-вече от северната ни съседка, като се очаква да пристигнат групи и от Германия. Резервации са направени и от нашенци, каза Георги Щерев. Повечето заявки са за по 1 - 2 дни, като средната цена е 25 евро на ден за аll inclusive.

На практика с посрещането на гостите за Великден ще бъде открит активният сезон на Златни пясъци, подчерта Щерев. Неговите очаквания са за значително по-голяма заетост на легловата база в резултат на увеличения брой на ранните записвания.

Още през март резервациите са отчели с 30% ръст спрямо миналогодишните. Причината е в големия отлив на туристи от такива традиционно силни курорти като Египет и Тунис след последните размирици в Северна Африка. Георги Щерев обаче не е оптимистично настроен и за финансовия резултат през новия сезон. Увеличеният брой на туристите нямало да може да компенсира свалянето на цените с 25% при ранните записвания. Масовото въвеждане на аll inclusive пък ощетява притежателите на заведенията за обществено хранене и услуги в курорта, които остават почти празни. Този вид заявки ще бъде основен и за новия сезон, тъй като се е наложил на пазара и е предпочитан от всички туроператори, коментира още председателят на Съюза на хотелиерите "Златни пясъци".



https://www.varna24.bg/novini/varna/70-ot-hotelite-krai-Varna-zaeti-za-Velikden-245301
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.