Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Електронното гласуване в ОбС пак зацикли
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 14.04.2011Коментари ()1306
© Varna24.bg
И на предстоящата сесия няма да бъде взето решение за въвеждането на система за електронно гласуване в пленарната зала на общината, въпреки волята, която наскоро демонстрираха местните депутати. От комисията по финанси и бюджет вчера отказаха да обсъждат опциите за подобна придобивка, докато не постъпи официално предложение от кмета Кирил Йорданов или от председателя на Общинския съвет Николай Апостолов. За момента варненските избраници са получили единствено становище от администрацията за въвеждането на безжични устройства, за да не се налага тотално преоборудване на залата, в която заседават.

Финансовата комисия реши да отпусне от общинския бюджет 35 000 лв. за ремонт в ДКЦ ІІ "Св. Иван Рилски". Така отпадна възможността здравното заведение да осигурява нужните средства чрез кредит.

Тримата червени съветници, които взеха участие на вчерашното заседание се опитаха да бойкотират работата на комисията, като гласуваха с "въздържал се". Това даде повод за размяна на остри реплики между тях и председателя Янко Станев. Той се оплака, че бил "малтретиран" и обяви, че "ако си вдигне ризата, ще има белези от всички партии". Колегата му от левицата Пламен Начков пък го контрира с уточнението, че БСП не оставя белези.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Elektronnoto-glasuvane-v-ObS-pak-zacikli-246665
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.