Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Пробация" за 34-годишен, карал с регистрационни табели на чужд автомобил
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 14.04.2011Коментари ()681
©
1 година и 6 месеца пробация за управление на автомобил с регистрационни табели за друго МПС - това наказание наложи Варненският районен съд на 34-годишния А. Георгиев. Мъжът призна вината си в това, че на 20 март миналата година в Белослав управлявал л.а. "Субару" като си служил с контролни знаци, издадени за снет от отчет л.а. "Москвич".
Подсъдимият купил на старо срещу 300 лева свален от отчет автомобил "Субару". Междувременно, по неустановен начин се сдобил с регистрационни табели за друго МПС - "Москвич", отдавна спрян от движение и предаден за вторични суровини от собственичката му. Георгиев бил засечен при полицейска проверка в Белослав да шофира въпросния автомобил след употреба на алкохол, а направената справка установила, че контролните табели са предназначени за чуждо МПС и са обявени за издирване. За шофиране в нетрезво състояние по отношение на Георгиев било образувано отделно досъдебно производство.

По силата на одобрено от съда споразумение, 34-годишният Георгиев бе осъден в продължение на година и половина да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично и да провежда срещи с пробационни служители. Той трябва да положи и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 1 година. Споразумението влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-34-godishen-karal-s-registracionni-tabeli-na-chuzhd-avtomobil-246830
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.