Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинарите спориха заради изменения в наредба
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 14.04.2011Коментари ()983
© Varna24.bg
Предложение за разрешение за строеж на жилищна сграда в КК "Св. Св. Константин и Елена" приеха общинските съветници от комисията по архитектура. Точката бе разгледана по инициатива на председателя Владимир Тонев. Според него, зданието няма да загрози архитектурата и да повлияе негативно, защото се намира в зона А.

Предложението е било вкарано на предходна сесия, но отхвърлено от Общинския съвет. Тогава Тонев не е присъствал и не е успял да изкаже аргументите си. Това е причината да иска втора възможност, стана ясно на заседанието. Тонев обяви, че ако опитът отново бъде неуспешен, няма да иска предложението да бъде гласувано отново.

Сериозен спор възникна по време на заседанието относно предложението на Красимир Узунов за проект за изменение на "Наредба за разполагане на преместваеми обекти за търговия-маси, павилиони, кабини и други съгласно закона за устройство на територията". Според Красимир Симов от Лидер, такъв въпрос изобщо не би трябвало да се разглежда от комисията по архитектура, а по-скоро в комисията по търговия и туризъм, чийто председател е той. Общинарят допълни, че не е удачно преди избори да се правят промени в наредба. Симов каза още, че по правилник трябва да има предложение и от кмета и подобен въпрос не може да се гледа без представители на администрацията.

Симов предложи точката да отпадне от дневния ред, но след гласуване вотът беше отрицателен. Красимир Маринов от "Отечество" не се включи в гласуването, но направи предложение материалът да се гледа на съвместно заседание на комисията по архитектура и комисията по търговия и туризъм. След обсъждане общинските съветници приеха предложението като гласуваха да се включат хора от правна комисия и от администрацията.

Красимир Симов уточни, че той самият не е против направените предложения за изменения, а против реда, по който се случват нещата.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinarite-sporiha-zaradi-izmeneniya-v-naredba-246881
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.