Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Организират акция срещу отдаването на земя от Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 15.04.2011Коментари ()1148
© Varna24.bg
"Да спасим Морската градина" е акцията, която предприемат младите социалисти във Варна по повод решението на постоянната комисия "Собственост и стопанство" към Общински съвет - Варна за промяна на статута на 10 декара общинска земя.

Членовете на Младежкото обединение на БСП - Варна ще отворят два пункта в града, където всеки варненец, които не иска Морската градина да изчезне ще може да се подпише. Екипите на организацията ще бъдат пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" и храм "Свети Никола" от 10 до 18 ч. в неделя, понеделник и вторник.

Целта на младежите е Общинският съвет да не се гласува решението за деактуване на терена от Морската градина, привидно маскирано като добро дело за града и рекламирано като публично-частно партньорство. Предложението на кмета Кирил Йорданов е теренът да бъде част от обезщетение за инвеститор, които ще поеме изграждането на разширение на детска градина.

"Това е първата крачка към поредната безогледна кражба. Като начало мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет, по предложение на кмета и администрацията, подари седем терена за маломерни апартаменти, после други 22 декара срещу строеж на основно училище и зала. И всичко това оправда с публично частно партньорство. Сега искат да подарят на някого още 10 декара. Едва ли има варненец, който да е съгласен в Морската градина да се вдигат сгради. Писна ни управляващите вместо разумни решения, да се подиграват с гражданите и да излизат с номера "в полза на града" , коментира председателят на Младежкото обединение на БСП - Варна Светлана Такева.

Събраните подписи младите социалисти ще занесат на предстоящата сесия на Общинския съвет - Варна на 20-ти април 2011 г. /сряда/, като се надяват местните парламентаристи да не гласуват решението на комисията.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Organizirat-akciya-sreshtu-otdavaneto-na-zemya-ot-Morskata-gradina-247207
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.