Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненското филателно дружество навърши 73 години
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 18.04.2011Коментари ()3393
На 17 април 1938 г. се полагат основите на организираното филателно движение в черноморската ни столица със създаването на Дружество на марколюбителите. То е едно от най-старите в страната. През същата година в София по инициатива на няколко дружества от страната се провежда учредителен конгрес на Съюза на марколюбителските дружества в България. Така на 17 април сутринта в малката канцелария на ул. "Драган Цанков" се събират 22-ма ентусиазирани филателисти на своето първо учредително събрание. Оттогава 73 години варненското филателно дружество развива и поддържа филателния дух и традиции на колекционерите на пощенски марки.

Днес варненското филателно дружество продължава началото и добрите традиции на своите първооснователи - все известни стари варненци. Ежеседмичните срещи се провеждат в неделя от 10 до 12 ч. в Клуба на филателистите на ул. "Драгоман" №18.

На срещите за размяна на марки и други филателни материали ръководство на варненското филателно дружество кани всички, които проявяват интерес към това интересно и увлекателно хоби - филателията.

И през настоящата 2011 г. варненското филателно дружество ще се включи в инициативите на традиционната Седмица на морето. На 20 август ще се проведе националната филателна среща за размяна на пощенско-филателни материали, съответно с нумизмати, колекционери на картички, значки, медали и други обекти на колекциониране.

По решение на управителния съвет на Съюза на българските филателисти основното събитие през настоящата година ще бъде 120-годишният юбилей на филателния печат в България.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskoto-filatelno-druzhestvo-navurshi-73-godini-247880
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.