Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търсят купувачи за стотици хотели по Черноморието
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 20.04.2011Коментари ()562
© Varna24.bg
Между 300 и 400 хотела у нас са сложени на тезгяха за продажба, като се отбелязва сериозен ръст в предлагането на места за настаняване и много малка активност по отношение на сделките. Това отбелязват от консултантската компания GVA Sollers Solutions. Това са предимно нови малки семейни хотели с категоризация от две или три звезди и с леглова база от 20 до 50 легла. Над 85% от тях са построени по време на бума отпреди 3-4 години и са със спекулативна цел. Намират се предимно в периферията на летните и зимните курортни комплекси, като през последните няколко месеца се появиха и оферти за хотели, разположени на първа или втора линия.

Около 70% от офертите са обекти по презастроеното Южно Черноморие, основно в Св. Влас, кк Слънчев бряг, Равда, Несебър, с. Лозенец, Китен. Двойно по-малък е делът на предлаганите хотели по Северното Черноморие. Продават се хотели и по планинските курорти - Банско, Разлог, Пампорово.

Значителен е обаче и броят на хотелите, чиято продажба не е обявена официално, отбелязват от компанията. Неофициално на пазара се предлагат и петзвездни действащи хотели за продажба. Те се намират както в туристически райони, така и в големи областни градове.

Офертните пазарни цени започват от 400 хил. евро и достигат до над 10 млн. евро в зависимост от положението на хотела, големината, брой легла, категорията, както и от данните за заетостта, оборотите, договори с туроператори и т.н. Сделките с хотели на този етап обаче са изключение.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Tursyat-kupuvachi-za-stotici-hoteli-po-Chernomorieto-248382
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.