Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОбС остави рекламите върху козирките
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 26.04.2011Коментари ()829
Групите на ДПС и на Веселин Марешки в Общинския съвет блокираха приемането на промени в наредбата за рекламната дейност, които трябваше да доведат до премахването на табелите, висящи по козирките на сградите, в рамките на месец. В тях се предвиждаше и глобите за нарушаване на общинските разпоредби в тази насока да са от 300 до 800 лв. за граждани и от 600 до 1500 лв. за фирми.

Предварително общинари заявиха, че промените са навременни и полезни, най-вече за опазването на здравината на козирките и оттам за сигурността на гражданите. Единствената причина, която макар и неофициално посочиха съветници за гласуването на ДПС и групата на Марешки, беше, че те по този начин наказват вносителя на предложението Красимир Симов, който е председател на комисията по търговия, туризъм и реклама.

Съветникът от партия "Лидер" категорично се противопостави на неуспешния опит за смяна на формата на собственост на имота на Логопедичната детска градина с цел бъдеща продажба на 10 дка от него. На последната сесия стана ясно, че Веселин Марешки е лично заинтересован от продажбата на общинския терен в Морската градина. Здравината на козирките на сградите във Варна е постоянна тема за града след 2 януари 2008 г., когато натоварен с рекламна табела навес рухна и уби 22-годишната студентка Гергана Велинова. Спрените от ДПС и Марешки промени в наредбата трябваше да дадат допълнителни гаранции за превенцията на подобни трагични инциденти.

Източник: в."Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/ObS-ostavi-reklamite-vurhu-kozirkite-249661
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.