Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна чака 800 000 лв. за култура
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 28.04.2011Коментари ()1120
© Varna24.bg
800 000 лева ще изразходи варненската община за иновативни културни събития, ако спечели проект по оперативната програма за регионално развитие. Става въпрос за различни мероприятия, които да обогатят артистичния живот в града и допринесат за утвърждаване на кандидатурата му за европейска столица на културата през 2019 г., обясни шефката на общинската ресорна дирекция Жана Андреева. Тя допълни, че в края на миналата година местната администрация е потърсила съдействие от хората на изкуството, в резултат на което са постъпили над 80 предложения. Част от тях ще бъдат използвани. Ще се търсят и нови идеи, стана ясно от думите на Андреева.

Предстои и създаването на лобистки клуб "Варна 2019", чиято основна задача ще бъде да защитава варненската кандидатура на регионално и национално ниво. Той ще бъде оглавен от кмета на общината Кирил Йорданов, а за членовете му общинската администрация чака предложения. Вече създадените Секретариат и Организационен комитет пък планират да се потърси подкрепата на градове от Североизточния регион, като Балчик, Шумен, Каварна, Добрич.

Сред начертаните цели е и организирането на изложба на открито в района на Морска гара, курортните комплекси край Варна и Камчия, издаване на луксозен албум за културното наследство и изработване на сайт за кандидатурата. За пръв път тази година Варна и по-точно Международният музикален фестивал ще домакинства и Генералната асамблея на Европейската асоциация на фестивалите.

Източник: "Позвънете:ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-chaka-800-000-lv-za-kultura-250244
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.