Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Клиниката по крадиология във Варна лекува пациенти за своя сметка
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 29.04.2011Коментари ()629
© Varna24.bg
Собствениците на Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Варна обмислят да заведат съдебни дела относно орязания бюджет на клиниката. Парите на лечебното заведение бяха намалени наполовина в края на февруари. До момента бюджетът на болницата е бил 800 хиляди лева. Мотивът за промяната, който Националната здравна каса изтъква, е прекратяване на източването на средства.

Решението на мажоритарния собственик на клиниката е тя да поема загубите, но болните да не се връщат, съобщи кардиологът д-р Румяна Радославова. Приемът на плановите пациенти също се осъществява нормално.

"Здравното министерство цели въвеждането на така наречените диагностично свързани групи, които да заменят клиничните пътеки в лечебните заведения. В европейските страни те отдавна са премахнати, тъй като водят до източване на Здравната каса. Правителството няма ясна визия за справяне с проблема", смята д-р Радославова.

Средно на ден в Специализираната болница за активно лечение по кардиология се преглеждат по 15 души, една част от които са в прединфарктни състояния. За миналата година смъртността в клиниката е била 3,5 процента.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Klinikata-po-kradiologiya-vuv-Varna-lekuva-pacienti-za-svoya-smetka-250564
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.