Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Архитект: Трябва хармонизация на проектите за развитие на Черноморския басейн
Автор: Екип Varna24.bg 13:00 / 30.04.2011Коментари ()939
© Varna24.bg
Необходимо е да се хармонизират проектите за устойчиво развитие на Черноморския басейн между съответните страни. Това заяви на днешната международна среща на архитектите от Черноморския регион председателят на Съюза на архитектите в България архитект Георги Бакалов.

По думите на Бакалов към момента архитектурните проекти, свързани с Черноморското крайбрежие, се развиват частично и има недостатъчна комуникация между отделните черноморски държави. Той посочи, че в момента Черноморски регион има нужда от цялостна инфраструктура - пристанища, летища, пътища и цялостно развитие на селищните системи.

"Необходимо е да се даде най-достоверната възможност за икономическото развитие на региона чрез цялостни инфраструктурни решения и да се постави основата на така наречените територии без граници. Това обаче зависи от промените в законодателството в отделните черноморски страни", категоричен бе архитект Бакалов. Според него водното пространство трябва да е живата връзка между черноморските страни и концепцията, която ще бъде разработена трябва да се опира на съответната архитектура.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Arhitekt-Tryabva-harmonizaciya-na-proektite-za-razvitie-na-Chernomorskiya-basein-250885
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.