Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Много варненци ще прекарат Гергьовден в Гърция, Турция и Кипър
Автор: Екип Varna24.bg 12:53 / 02.05.2011Коментари ()827
© Varna24.bg
Гърция, Турция и Кипър са най-предпочитаните за празниците дестинации сред варненци, съобщиха представители на туристически фирми в града. И тази година не малко варненци са избрали да прекарат Гергьовден в чужбина, като за това благоприятства и фактът, че след това са и два почивни дни. Традиционно и тази година най-предпочитаната дестинация си остава Гърция, заради евтините оферти.

Оказва се, че почивките по островите - най-вече Цикладите, Корфу, Кос и Тасос варират на цени от 180 до 400 лева, според броят на нощувките. В цената е включен и транспорта. Има и еднодневни пакети, които са предвидени преди всичко за дамите, които обичат да пазаруват. Заради кризата и предстоящия сезон, много от магазините в южната ни съседка също правят огромни намаления. Лек ръст тази година се наблюдава в записванията към Турция, като там еднодневните почивки струват от 100 лева, а тридневните пакети в хотели All inclusive достигат цени до около 400-450 лева. Интересът към Кипър се запазва и тази година от страна на варненци, като тридневен пакет излиза на цена от около 350 до 500 лева, според категорията на обекта.

Сериозен е спадът обаче към екзотичните туристически дестинации, като Бразилия, Китай и т.н. Цената за подобно пътуване започва от 2500 лева, като в пакета не са включени самолетните такси и т.н. По-малко са и желаещите да посетят Средиземноморието, като отново основната причина е финансовата криза.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mnogo-varnenci-shte-prekarat-Gergyovden-v-Gurciya-Turciya-i-Kipur-251370
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.