Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Замразяват 7 строежа на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 03.05.2011Коментари ()662
© Varna24.bg
7 градежа трябва да бъдат замразени на Златни пясъци до 15 май, когато влиза в сила ежегодната забрана за строителство в курортите. В рамките на активния туристически сезон ще бъдат преустановени и строителните дейности на 4 обекта в Св. Св.Константин и Елена. Това съобщи Красен Якимов, шеф на отдел "Строителен контрол" в община Варна.

По думите му под натиска на икономическата криза и тази година строежите в курортите не са много. На Златни пясъци в процес на изграждане са преди всичко хотели, а в Св. Св. Константин и Елена - главно сгради за жилищни нужди, отчете още Якимов.

Строителният контрол в к.к. "Чайка" е възложен на администрацията на "Приморски". Кметът на района Пламен Градинаров обясни, че там предстои да бъдат замразени 6 строежа. Те на се особено големи, тъй като става въпрос предимно за семейни хотелчета. Очакваме при проверките по самата крайбрежна ивица да бъдат констатирани още 4-5 по-малки обекта - за магазинчета или друг тип търговска дейност, чието строителство също трябва да приключи до средата на месеца, уточни Градинаров.

Освен строителната дейност от 15 май до 1 октомври в комплексите Чайка, Св. Св.Константин и Елена и Златни пясъци ще се преустанови и достъпът на едрогабаритна техника. Тя ще се допуска само в случаи на неотложни аварийно-ремонтни работи.

Незавършените обекти трябва да се оградят и обезопасят, прилежащите им площи трябва да се почистят, а на зелените пространства да се засади декоративна растителност.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zamrazyavat-7-stroezha-na-Zlatni-pyasuci-251567
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.