Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна удължава сътрудничеството си с Дордрехт до 2016 г.
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 03.05.2011Коментари ()473
© Varna24.bg
Официалното подписване на нов Протокол и Програма за сътрудничество за периода 2011 - 2016 година между община Варна и община Дордрехт, Холандия се състоя днес в морската столица. Документите, ознаменуващи нов етап в досегашното 10-годишно сътрудничество между двата града, подписаха Пиит Слеекинг, заместник-кмет на Община Дордрехт и доц. д-р Христо Бозов, заместник-кмет на Варна.

По време на сътрудничеството между двата града стартирало на 18 май 2001 година са направени редица проекти, особено в социалната сфера, изтъкна Бозов. Извършен е ремонт на вила "Ревиера" с финансовата помощ на побратименият холандски град и е изграден информационен център. Между Варна и Дордрехт се е осъществил културен обмен, участие в съвместни фестивали, както и сътрудничество на морския бизнес.

По думите на заместник-кмета сътрудничеството ще продължи и в областта на спорта, образованието и здравеопазването. Пиит Слеекинг определи побратимяването като успешно и посочи, че то се подкрепя от Общинския съвет на Дордрехт.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-udulzhava-sutrudnichestvoto-si-s-Dordreht-do-2016-g-251691
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.