Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Край Крапец заловиха бракониер, докато лови калкан
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 16.05.2011Коментари ()1111
©
При поредна проверка на крайбрежните Черноморски води в района Дуранкулак - Крапец- Шабла инспектори на териториалното звено на ИА "Рибарство и аквакултури" в Добрич са засекли бракониерски мрежи и други незаконни съоръжения за улов на риба, заловен е и бракониер на калкан. Това съобщи началникът на териториалното звено в добруджанския град Атанас Чолаков.

Бракониерът е от град Шабла. Той е ловил калкан без да има издаден риболовен билет, каза Чолаков, освен това в момента уловът на калкан е забранен, до 15 юни. Нарушителят подлежи на глоба, чийто размер е от 500 до 1000 лева. Съставен му е акт за нарушението. Освен това има санкция за нанасяне на вреда на рибния ресурс - по 30 лв. на килограм. Бракониерът е заловен с около 15 кг от деликатесната риба, която е предадена на Социалния патронаж в Шабла.

Конфискувани са също над 2 км рибарски мрежи и нерегламентирани уреди за лов на попчета в същия инспектиран район. Там извършителят е неизвестен. Иззетите риболовни принадлежности са унищожени, а уловената риба, която е била в много малко количество и маломерна, е върната обратно в морето.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Krai-Krapec-zaloviha-brakonier-dokato-lovi-kalkan-254908
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.