Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Патоанатоми отказват да направят аутопсия на 6-годишното дете
Автор: Екип Varna24.bg 14:03 / 17.05.2011Коментари ()879
©
Окръжната прокуратура цяла сутрин води преговори с патоанатомите да направят аутопсия на 6-годишния Стефан, намерен мъртъв в дере край Пожарната, заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Заради стачката те отказват да изпълняват задължения си по отношениe на съдебната власт и не правят изключение дори за този случай. "Действията на нашите колеги, които аз уважавам, изключително затрудняват нашата дейност, т.е. наказателния процес и процесуално-следствените действия", коментира Чавдаров.

На този етап има съмнения, че момченцето е убито, но това може да се докаже само след като се направи аутопсия. Тялото на детето е прибрано в хладилна камера в една от варненските болници и ще остане там, докато съдебните медици не установят причините за смъртта.

За ужасния случай Чавдаров е научил тази сутрин. Веднага е бил извършен оглед на местопроизшествието. Все още няма уличени, но прокуратурата и полицията работят по горещи следи. "Естествено няма да ги споделим, защото рискуваме да провалим задържането и събирането на доказателства", каза окръжният прокурор.

Пред Дарик председателят на Българския институт на съдебно-медицинските специалисти д-р Вилиян Доков потвърди, че варненските му колегите са отказали да поемат нов случай от днес, без обаче да уточнява какъв е той. Втори ден съдебните медици от двете болници - "Св. Анна" и "Св. Марина" отказват да извършват аутоупсии и огледи заради неизплатени задължения към тях. За сряда е насрочена среща между тях, окръжния прокурор Владимир Чавдаров и шефа на ОДП-Варна Димитър Димитров. Ако на нея бъде постигнато разбирателство за изплащане на натрупаните суми, патоанатомите ще подновят работа, каза още д-р Доков.

Според информация на Информационна агенция Блиц пък, безжизненото тяло на 6-годишното момченце било прибрано в чувал и захвърлено в дере близо до Пожарната във Варна. За трупа сигнализирали случайни минувачи, които около 9 часа сутринта забелязали чувала.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Patoanatomi-otkazvat-da-napravyat-autopsiya-na-6-godishnoto-dete-255163
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.